5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!

5 Aralık 1934 yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın kabulü ile her yıl "Kadın Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır. Bizlerde modern toplum yaşantımızda her türlü demokratik katkı katılımlarından dolayı kadınlarımızla gurur duymakla birlikte seçme ve seçilme hakkını elde ettiklerini bu günü kutluyoruz...

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!" ATATÜRK

04-12-2020

Yayın: 04.12.2020 - Güncelleme: 04.12.2020 23:57 - Görüntülenme: 830