T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

HASTA VE YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ

Çoğunlukla gelişmiş ülkelerde daha görülür olan yaşlanma olgusu, artık gelişmiş ülkeler kadar, gelişmekte olan ülkeler açısından da önemle değerlendirilmesi gereken bir konudur. Yaşlı, hasta ve engelli için şu andaki uygun bakım, kurum bakımıdır ve ülkemizde yetersiz olmakla birlikte oldukça pahalı bir bakımdır.

Mezun olan öğrencilerimiz üniversite eğitimlerini de tamamladıktan sonra kamu ve özel sektöre ait huzur evleri ile yaşlı dinlenme evleri, hastaneler, poliklinikler de istihdam imkanları bulunmaktadır.

Ayrıca yaşlı, hasta ve engellilerin evlerde bakımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle evlerde bakım hizmetlerinde de çalışabilirler.

Kişisel bilgi ve beceriye bağlı olarak bu alandan mezun olan öğrencilerimizin işsiz kalma riski yoktur. Özellikle kurumlarda belgeli eleman çalıştırma zorunluluğu olduğu için bu eğitimli bakım elemanları kurumlar tarafından tercih edilmektedir.

Temel sağlık hizmetleri, yaşlı, engelli, hasta, yaşlı tüm insanlara, bulundukları her ortam da ve şartta(okul,ev,iş yeri,hastane) sağlık hizmeti verilen alandır. Gelişen teknolojinin ve bilgi çağının getirdiği değişimler, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik; kaliteli sağlık hizmetlerinin sunumunda ve sağlık alanı altında yer alan dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim öğretim verilen alandır.

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Huzurevi,

2. Hastaneler,

3. Bakımevleri,

4. Evlerde,

Vb. yerlerde çalışabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2018 - Güncelleme: 27.11.2019 15:54 - Görüntülenme: 1132
  Beğen | 7  kişi beğendi